Våran Lillebror

Jag hade mentalt förberett mig på att förvalta ett nej i Astrid Lindgrens anda. Det hade jag gjort med den äran. Fast det är klart att det är sååå mycket roligare att förvalta ett JA!!!

För två veckor sedan åkte vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Vi åkte i god tid så vi hann med ett besök hos Karl-Inge Lindorson först. Goa Karl-Inge vars största intresse är alla talanger som finns runt om i Sverige. Här fikade vi och plöjde igenom album som innehöll bilder på Laila Bagge, Jonathan Fagerlund, Anna-Mia Fast, Amy Diamond, syskonen Hollström blandat med mina barn och många, många fler. Det var så roligt att se.

IMG_1254

Sedan bar det av till sagovärlden. Det var många förväntansfulla barn (och föräldrar) som hade samlats på ”Majkens mat”. Vi hälsades välkomna av Mattis, eller hette han Mats? Han såg ut som Ronjas pappa i alla fall. Efter en snabb genomgång för alla så fick barnen gå iväg och vi andra fick sitta kvar och vänta …

Sixten hade förberett en sång, ”Vem är inte rädd ibland” som Lillebror i Karlsson på taket sjunger. Det var flera som hade suttit och lyssnat på honom och en av männen hade börjat gråta. Jag antar att det var positivt i det här fallet. För övrigt hade de lekt och fikat. Sixten hade haft riktigt, riktigt kul. En timma efter det att audition tagit slut fick man ringa till en telefonsvarare och där fick man veta vilka som blivit uttagna till rollsättningen. För ett par orutinerade föräldrar som jag och Mikael betydde ”rollsättning” att man fått rollen, så när Sixtens namn lästes upp jublade vi högt i bilen och gratulerade Sixten till rollen. Sixten själv däremot var lite försiktig och tyckte vi skulle avvakta med att ta ut något i förskott.

IMG_1256 - version 2

På söndagen kändes inte vägen alls lika lång som dagen innan. Sixten fick åter igen gå iväg med några som jobbade på ALV och ca 15 andra barn som blivit kallade till dag två. Det hade varit ytterligare 15 barn tidigare på dagen och under lördagskvällen hade 22 av de 24 som jobbade förra året varit på audition. Sixten hade rätt, ”rollsättning” betydde inte riktigt att rollen var hans utan att han var en av dem som nu var aktuella. Fast jag tycker inte att det gör så mycket om man råkat glädja sig åt något i onödan. Nu blev det mer lek och de fick läsa manus och agera utifrån det. Sixten som tyckt att lördagen varit helt suverän tyckte att söndagen var ännu roligare. Hur än den här audition skulle sluta, så hade Sixten en fantastiskt positiv upplevelse av den.

Nu återstod bara väntan …

Sittandes på Gekås Sportsbar, jag med en latte och Sixten med en varm choklad och dagens andra choclatechip cockie så hände det. Ett mail damp ner, som strax följdes av ett telefonsamtal. Hur många av er har suttit och gråtit av lycka på sportbaren i Ullared? Jag bara undrar.

Välkommen att

Nu återstår bara det praktiska. Bland annat att fixa ett boende från det att repetitionerna sätter igång i början på maj, fram till att säsongen tar slut sista augusti. Men det är ju en världslig sak!

Annonser

7 thoughts on “Våran Lillebror

  1. Ping: Galapremiär för ”Svart kung” | Habowoodfruar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s