I sagornas tjänst

Jag som är van att jobba till skvalet av någon reklamfinansierad radiokanal har i veckan arbetat till ljudet av fågelkvitter blandat med sång från Mattisborgen. Någon skådespelare har suttit och repeterat sina repliker medan jag vävt in slingor, en annan har sjungit sina stämmor medan hans hår blekts upp från mörkbrunt till ”gyllenblont som på en sagoprins”. En annan kille bläddrade i en Kalle Anka-tidning och hittade ett kort på sig själv däri. Hur stora är oddsen för det? I och för sig utklädd till tomte, men ändå. Behöver jag säga att det är sagolikt att jobba på Astrid Lindgrens Värld?

IMG_1812

Att göra Sixten fin för sin roll stod inte på min lott, utan det fixade min gulliga kollega Sissa. Hon är utbildad maskör och perukmakare och det är så intressant att se hur hon arbetar. Vet du att det tar 40h att göra en hel peruk? Tala om precisionsarbete.

 

IMG_1856

Fina Mattisborgen

I torsdags var vi lediga och då passade vi på att besöka en annan nöjespark, nämligen Kolmårdens Djurpark. Jag har inte varit där sedan Fanny och Filippa var små och det är ju några år sedan nu. Här njöt vi inte bara av pannkakorna vi hade med oss, utan också av Delfinshowen Life, Kapten Sjösjuks Sälshow, Linbanesafari och ett och annat ”vilt” djur.

IMG_1826

Kolmården_Collage

 

DSC_0514

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s