Highway 1

I lördags lämnade vi San Francisco och Fanny för att åka söder ut. Fanny följde med sin au pair-familj till Colorado för att fira en vit jul. Vi valde att stanna i Kalifornien och förhoppningsvis få lite sol i stället.
För 20 år sedan åkte jag och Mikael Highway 1 när vi var här på bröllopsresa. Då stressade vi och körde hela vägen på en dag. En väg som var så dimmig att vi knappt såg något av den vackra vyn. Nu bestämde vi oss för att ta det lugnt och ha två övernattningar på vägen ner. Den första blev i Monterey och då besökte vi Carmel också. Den andra blev i Santa Barbara.
Med min favoritkanal 102.7 KIIS FM i högtalarna gled vi fram på den slingriga vägen. Om och om igen slogs vi av hur fantastisk vår värld är.

IMG_4277 DSC_0029 DSC_0105

Vi stannade till vid McWay Falls, Julia Pheiffer Burns State Park, tog med oss vår lunch och gick på en liten stig till havet. Helt okej utsikt faktiskt.
Det var väldigt många cyklister utmed vägen, vilket fick en ny idé att ploppa upp i mitt huvud. Om jag tränar mycket, så kanske om tio år eller så …

IMG_4310 DSC_0193
I Elephant Seal Rookery stannade vi och tittade på elefantsälarna som låg och gassade i sanden.
Utmed vägen ligger också Hearst Castle. Det kan vara så att jag och Mikael är de enda som stannat till där två gånger, och båda gångerna bestämt oss för att det är förmodligen inte värt att åka upp dit. Det blev bara ett kaffe och glass-stopp och det kändes helt okej.

DSC_0211Sista stoppet innan vi kom fram till Santa Barbara blev den danska staden Solvang.

DSC_0116 DSC_0165 DSC_0173 DSC_0175 - version 2 DSC_0184

 

Om ni vill läsa mer om vår resa så bloggar Filippa och Fanny också. Klicka på namnen för att besöka deras bloggar.

 

 

Annonser

2 thoughts on “Highway 1

  1. ikwood

    Sanslöst vackert! Och apropå knäppa idéer så har jag inte glömt vad vi diskuterade i din klippstuga för längesen… Halvklassikern är gjord, vi har några år på oss till andra halvan av avtalet 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s